День народження Т.Г.Шевченка

«Шевченко – митець, який відкрив для української нації двері в безкінечність.

Саме він є гарантом нашої вічності…» Микола Жулинський

9 березня День народження великого українського пророка, поета, художникаТараса Григоровича Шевченка. Безперечно, це одна з найвидатніших постатей нашого народу. Загадку феномену особистості Шевченка досі не розгадано. Феномен поета відбиває нашу національну природу, наше світосприйняття, наше минуле і нашу надію на майбутнє. Він символізує душу українського народу, втілює його гідність, дух і пам’ять.

Вшанування генія Шевченка стало вже традицією в нашій школі. До річниці дня народження Тараса Григоровича Шевченка в школі провели цикл заходів «І став для нас Він світочем в віках…».

Так, 6 березня учням 9 класу запропонували взяти участь у вікторині «Є в Шевченка народження дата – дати смерті в Шевченка нема», яку провів їх однокласник Штиров Андрій.

11 березня був проведений літературний захід «Рідний і знайомий образ Кобзаря», який підгутувала вчителька української мови Брус С.М. з учнями 9 класу. Захід проводився з метою розкриття величі і безсмертя українського поета – неперевершеного майстра слова. Під час заходу діти декламували поезії зі збірки «Кобзар». За визнанням хлопців і дівчат саме це виразне читання і дозволило їм по-новому відкрити для себе творчість Шевченка. Також учні переглянули відеопрезентацію про життєвий шлях письменника, подивилися мультфільми на його видатні вірші ( "Тополя", "Садок вишневий коло хати"), яку підготувала Штирова О.В. з учнями.

/Files/images/53911488_319890582218553_2596946087126237184_n.jpg

Шукаймо у собі Шевченка

(Хоч іскру – праведності й віри) –

Він мусить бути там, в глибинах,

Інакше нас би не тримала

Оця земля, калини матір.

Ми мусимо. Ми конче мусим

Знайти в собі його провину –

Інакше з темряви не вийти.

Усім життям, всім током крові –

Народжуймо в собі Шевченка,

Хоч іскру кожен. Іскру – кожен.

Всі разом – буде Україна.

Кiлькiсть переглядiв: 188

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.
сайт кз " Гарасимівський нвк"

вул. Молодіжна, буд. 5,
93640, Станично - Луганський район, Луганська область,
Україна

Дата останньої зміни 14 Березня 2019

Фотогалерея